Välkommen tillbaka Per!

Det är med glädje vi kan meddela att Per Söderberg kommer tillbaka till oss på Trimtec. Per börjar hos oss den 14 augusti som Teknisk säljsupport. Per har sedan tidigare en säljarkärriär hos oss och kommer nu efter 4 år tillbaka i en ny teknisk roll. Per kommer att tillhöra kontoret i Sundsvall.

En närmare presentation av Per kommer inom kort.

SWEPOS Väljer Trimble GNSS antenner.

När Swepos utökar antalet basstationer väljer man Trimtec som leverantör av Choke Ring antenner. Swepos har sedan sedan slutet av 90-talet använt sig av Trimbles mjukvara för att skicka ut korrektioner till användarna.

 

SWEPOS

Hemsidan

För er som märkt att det ser konstigt ut när man söker: Trimtec på Google, så är vi fullt medvetna om detta.

Hemsidan ligger dock på en säker server och vi ser inga problem med sidan. Även vår webbyrå är medvetna om det och vi jobbar på att det så snart som möjligt ska vara ok igen.

Fortsatt trevlig sommar på er!

Vi söker en marknadsansvarig till Trimtec-gruppen

Marknadsansvarig / Marketing Manager inom Trimtec-gruppen
Vi söker dig som har ett genuint intresse för marknadsföring och är kreativ som person. Du erbjuds en spännande roll med strategiskt ansvar för Trimtec-gruppens marknadsföringsinsatser och möjlighet att utveckla organisationens digitala marknadsföring.

Om företaget
Trimtec AB är auktoriserad distributör för Trimble. De säljer och marknadsför Totalstationer, GPS/GNSS, Fältdatorer, UAS, Skanner, GIS-produkter samt Bygglaser. Trimtec-gruppen finns idag på 7 orter och har drygt 40 anställda, från Umeå i norr till Malmö i söder. De arbetar med försäljning, support, service och utbildning. Trimtec erbjuder en härlig stämning och hjälpsamma kollegor.

Trimble integrerar ett flertal positioneringstekniker inom GNSS, laser, optisk teknologi och tröghetsnavigering med tillhörande programvara, trådlös kommunikation och tjänster för att tillhandahålla kompletta affärsmässiga lösningar. De integrerade lösningarna ger användare möjlighet att samla in, bearbeta och analysera komplex information snabbare och enklare, vilket leder till högre produktivitet, effektivitet och lönsamhet.

Som marknadsansvarig arbetar du på Trimtec-gruppens huvudkontor i Kista.

Arbetsuppgifter
Som marknadsansvarig har du en nyckelroll mellan sälj, leverantör och kund. Du har ett strategiskt ansvar för att samordna Trimtec-gruppens produkter samt kartlägga och planera sälj- och marknadsföringsinsatser. Dina arbetsuppgifter består därtill av att vara med och utveckla företagets varumärke, skapa marknadsplaner och strategier tillsammans med ledningsgruppen. Som marknadsansvarig arbetar du med den digitala plattformen för Trimtec-gruppen och tar fram information och analyserar aktivitet utifrån hemsidans besökare. I rollen ingår även att driva arbetet med sociala medier såsom Facebook, LinkedIn och Youtube. Du ansvarar för produktion av marknadsföringsmaterial såsom broschyrer, rollups, nyhetsbrev och annonser till branschtidningar. Vidare arbetar du med att genomföra kundundersökningar efter leverans av ny produkt till kund samt uppföljning av undersökningarna.

Utbildning och erfarenhet
• Några års erfarenhet av liknade roll såsom marknadsansvarig, marknadsassistent, marknadskoordinator
• Kunskaper inom digital marknadsföring
• Kunskap inom InDesign, Illustrator och Photoshop
• Meriterande med kunskaper inom Pyramid
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi tror att du som söker bidrar med nya infallsvinklar och kreativa idéer. Du har ett genuint intresse för marknadsföring och som person är du driftig och analytisk. Att prioritera dina arbetsuppgifter effektivt ligger i din natur, du trivs i roller där du arbetar självgående och där du får ta ansvar för det arbete du utfört. Därtill har du förmågan att ta egna initiativ och är bra på att fatta beslut och kan agera snabbt efter dessa. Du är en stark kommunikatör såväl skriftligt som verbalt och har en förmåga att skapa relationer och effektiva samarbeten.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Kista
Lön: Enligt överenskommelse

Den här rekryteringen sker i samarbete med Bravura
www.bravura.se

 

 

 

Kameraövervakning från drönare ska inte behöva tillstånd (JuU31)

Det ska bli möjligt för företag och privatpersoner att använda drönare (obemannad luftfarkost) med övervakningskamera utan tillstånd. Tekniken med att använda kamerautrustade drönare användas inom bland annat räddningsarbete, skogs- och jordbruk samt journalistisk verksamhet. Kameratekniken kan användas i svårtillgängliga miljöer eller på platser som är farliga för människor. Utövaren ska inför varje användning göra en bedömning om en kameraövervakning är kränkande eller inte. Det är till exempel olagligt att övervaka människor utan att de har möjlighet att upptäcka det. Den personliga integriteten kommer att skyddas av bestämmelserna i personuppgiftslagen. Datainspektionen är tillsynsmyndighet över personuppgiftslagen och det är dit utövaren kan vända sig för vägledning och information.

Riksdagen sa ja till förslaget. Lagändringen börjar gälla den 1 augusti 2017.

Planerat beslutsdatum: 20 juni 2017

Läs hela betänkadet här