Kameraövervakning från drönare ska inte behöva tillstånd (JuU31)

Det ska bli möjligt för företag och privatpersoner att använda drönare (obemannad luftfarkost) med övervakningskamera utan tillstånd. Tekniken med att använda kamerautrustade drönare användas inom bland annat räddningsarbete, skogs- och jordbruk samt journalistisk verksamhet. Kameratekniken kan användas i svårtillgängliga miljöer eller på platser som är farliga för människor. Utövaren ska inför varje användning göra en bedömning om en kameraövervakning är kränkande eller inte. Det är till exempel olagligt att övervaka människor utan att de har möjlighet att upptäcka det. Den personliga integriteten kommer att skyddas av bestämmelserna i personuppgiftslagen. Datainspektionen är tillsynsmyndighet över personuppgiftslagen och det är dit utövaren kan vända sig för vägledning och information.

Riksdagen sa ja till förslaget. Lagändringen börjar gälla den 1 augusti 2017.

Planerat beslutsdatum: 20 juni 2017

Läs hela betänkadet här

Galileo och Beidou signaler i TVN nätet

Nu lägger Trimble till Galileo och Beidou signalerna i TVN nätet, där det finns kompatibla basstationer. Detta gör att antalet användbara satelliter ökar med en kompatibel GNSS mottagare.

För er med äldre mottagare som har firmware 4.41 eller äldre kontakta supporten på 0771-62 21 00 om ni får problem att få fixlösning så hjälper vi er att byta anslutningspunkt.

Läs hela nyheten här

Nyhetsbrev nr 2 - 2017

SÄLJARE till Trimtec-gruppen

BEWAG Logga inkl Trimtec gruppen 600x350

Trimtec logo m grå text 400x90

 

 

SÄLJARE till Trimtec-gruppen

Trimtec-gruppen med Bewag och Trimtec, är auktoriserade distributörer för Trimble i Sverige.
Vi säljer och marknadsför Totalstationer, GPS/GNSS, bygg &anläggningslaser samt mättillbehör till branschen. Trimtec-gruppen finns idag på sex orter och vi är 41 anställda, från Malmö till Umeå. Vi är idag i ett expansivt skede och behöver förstärkning inom området bygg och anläggningsbranschen, både till slutkund, återförsäljare och maskinuthyrare.
Trimble är ett världsledande företag inom tillverkning av GPS/GNSS, Totalstationer, Laser-mjukvaror och maskinstyrning.
Trimble-produkter användas idag i över 150 länder. Med utveckling och tillverkning verkar man med över 3000 anställda i 35 länder.

Trimtec-gruppen förstärker ytterligare med en säljare inom bygg- och anläggningsbranschen. Som säljare inom Trimtec-gruppen så är det viktigt att bygga relationer med våra kunder.
Rollen innebär att sätta sig in i kundernas behov och säkerställa att kunden får rätt anpassad utrustning. Du ansvarar för att produkterna marknadsförs och du deltar även i mässor och andra försäljningsaktiviteter. Då vi har en hög servicenivå ingår det även att utbilda våra kunder. Tjänsten innefattar även att supportera våra produkter inom bygg & anläggningslaser med tillbehör men även vårt övriga sortiment. Personen vi söker bör ha erfarenhet från branschen som mätningstekniker/utsättare, byggare/anläggare, maskinuthyrning eller säljare i branschen. Du bör vara praktiskt lagd samt ha goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift. Utbildning sker i Sverige och i viss mån även utomlands. Vi erbjuder attraktiva anställningsvillkor samt tjänstebil. Vi ger dig en gedigen produktutbildning. Övernattningar i tjänsten förekommer.

Som person så trivs du med att kunna arbeta självständigt och att kunna ta egna beslut. Det är för dig naturligt att kunna skapa goda relationer med kunder, leverantörer och kollegor.

Tjänsten är placerad i Malmö. Du bearbetar företag främst i södra Sverige men även i övriga delar av landet. Huvudkontoret är placerat i Kista i Stockholm.

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår försäljningschef Johan Carlsson på tel. 070-528 17 41 eller vår VD Peter Hammarbäck på tel. 070-250 08 53.

Skicka din ansökan med CV till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 16 juni. Vi ser gärna att du ansöker snarast då urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Trimble Business Center v3.90

TBC v3.90 Now Available

TBC 3.90 includes new features and enhancements that improve the surveyor’s ability to use TBC as their one-stop office survey and CAD solution through enhanced imagery and point cloud deliverable creation, expanded CAD and drafting capabilities, and new mobile mapping and aerial photogrammetry workflows.

TBC 969x350